Focus op de stip aan de horizon

We leven in een tijd van presteren, targets en vooral moeten focussen. Soms dan hoor ik het mensen zeggen:, "Gewoon keuzes maken of stappen zetten", "Stilstand is achteruitgang", "Focus op wat voor je ligt" Het is een maatstaf van de maatschappij.

Maar wat als je wel wil, maar het niet overziet? Je niet weet waar je moet kijken om die stip te zien? Je onzekerheid of angst ervaart? Of niet weet hoe je stappen kan/moet zetten? Of je twijfelt omdat je denkt dat jij het niet kan, of dat je dromen te groots zijn? Of je durft niet meer te dromen, omdat je zoveel teleurstelling kent, dat je al helemaal geen stappen durft te zetten.

Dan kan het fijn zijn om eerst de weg naar de horizon te onderzoeken. Wie ben ik? Wat leeft er in mijn hart? Wat wil ik, welke weg wil ik bewandelen? Wat zijn mogelijkheden en welke past bij mij? Zijn er meer wegen die er heen gaan? Wat ben ik nodig?

Iedereen bewandeld zijn/haar pad op zijn/haar manier, op zijn/haar eigen tempo, dat is oké! Het hoeft niet snel of met grote stappen. De weg bekijken en dan in kleinere stapjes op pad gaan kan soms helpend zijn en je laten (be)leven bij elk stapje. Elk stapje wat je zet is iets om trots op te zijn en om van te genieten!

De stip op de horizon is iets moois om te ontdekken, te hebben, het biedt perspectief. Het is belangrijk om die stip aan de horizon, wanneer je die weet, voor ogen te houden. Uitzien naar het doel geeft energie. De weg naar de stip, het proces, is net zo mooi, belangrijk. Het legt een fundament in je leven, waarop je kracht ontwikkelt om je droom te verwezenlijken en de beste versie van jezelf te worden/zijn.

De weg mag je bewandelen met kleine stapjes, ook dan kóm je bij de stip, vaak krachtiger en zekerder. Kleine stapjes zetten geeft rust en tijd om te ontdekken, te proberen, fouten mogen maken, jezelf te (her)vinden. Gun jezelf die tijd en ruimte. 5 wegwijzers kunnen jou hierin helpen;
Geloof; in jezelf, je sterke kanten, jij bent waardevol en uniek!

Groei: in je krachten en identiteit, jij mag er zijn!

Genieten: van je leven, de dagelijkse pareltjes, je dromen en je passie

Gezond leven: leven in balans tussen hart en lichaam

Liefhebben: jezelf en dan anderen.

Op de weg mag je deze 'wegwijzers' (her)vinden, zodat jij de beste versie van jezelf wordt en leeft vanuit je hart.

BeLeef en geniet!